Over HansaCreation

Dé meest realistische pluchen dieren

HansaCreation onderscheidt zich van andere dierenspeelgoedmerken met zijn bijna levensechte verbeelding van de dieren. De Hansa R&D-afdeling heeft nauw contact met taximendristen, dierentuinen en diverse vakgenoten om de meest realistisch ogende dieren en insecten te maken – zo hebben we meer dan 180 verschillende ontwerpen voor alleen al de ogen en meer dan 600 verschillende soorten stoffen voor bont en huid. Ook zijn er zakken in de voering gestikt om de spieren van verschillende dieren tot uitdrukking te brengen, en om het volume en de vorm van de spieren semipermanent te behouden. Hoewel er veel speelgoedmerken voor dieren zijn, zijn er maar een paar die realistische dieren maken en geen enkele biedt meer gedetailleerde exemplaren dan Hansa. De meeste merken proberen tegenwoordig dieren te commercialiseren door ze in karakters te veranderen, maar de kracht die voortkomt uit “iets uitdrukken zoals het is” blijft sterk, ongeacht de richting waarin trends zich voortbewegen.

Distributie

HansaCreation is een wereldwijd bedrijf dat zijn producten aanbiedt via distributiepartners in 36 landen en heeft geen direct beheerde winkels. Het hoofdkantoor richt zich alleen op ontwerp en productie. Het biedt al zijn producten aan alle distributeurs tegen dezelfde condities aan, terwijl het hen marketing en branding toevertrouwt, want zij kennen hun eigen markten het beste.

Over HansaCreation levensgrote levensechte pluchen dieren

Product certificering

HansaCreation voldoet aan de internationale normen voor de veiligheid van speelgoed. In Europa is dat de EN71 en in de VS is dat de ASTM F963-07. Beide normen gaan onder andere over de mechanische degelijkheid en de brandveiligheid van speelgoed. Wij zijn voor beide normen gecertificeerd.

Medewerkers

De in totaal meer dan 500 productiemedewerkers worden meer dan 12 maanden opgeleid om op het kwaliteitsniveau te komen dat hen in staat stelt om de vereiste afwerkingsgraad van het product te bereiken. Veel medewerkers werken al decennialang in de Hansa fabriek.

Stoffen productie pluchen dieren Hansa Creation

Een kijkje achter de schermen

Stoffen zijn de belangrijkste bepalende factor voor de productkwaliteit. Ongeveer 70 procent van de stoffen van HansaCreation wordt geïmporteerd uit Zuid-Korea en de rest komt uit Taiwan en Indonesië.

Het snijden kan grofweg worden onderverdeeld in handwerk en lasersnijden. De handsnijder wordt bediend door de meest ervaren medewerkers, aangezien het werk foutgevoelig is en concentratie vereist. Vier lasersnijmachines worden gebruikt om de kleinste patronen op de gezichten van dierenpoppen te snijden of om gaatjes te maken in het midden van de stof. De introductie van de hoogtechnologische apparatuur heeft het aantal fouten verminderd dat had geleid tot verschillende gezichtsuitdrukkingen op verschillende exemplaren van hetzelfde model.

Over de stalen draden word beschermend materiaal geschoven om beschadiging van het textiel uit te sluiten. Daarna worden ze één voor één exact gevormd volgens de grootte van het ontwerp om een frame te vormen.

Naaien is een belangrijke stap die de duurzaamheid beïnvloedt. Het stikken wordt zowel met een naaimachine als met de hand gedaan. Ongeveer 230 medewerkers, bijna de helft van het personeel, zijn verantwoordelijk voor het naaien.

Voor de vulling worden gerecyclede plastic flessen gebruikt. De flessen worden na sterilisatie vermalen tot kleine stukjes (het zogenaamde granulaat), waarna dit granulaat tot draden wordt gesponnen. In de fabriek wordt dit wolachtige product gebruikt als vulling voor de levensechte knuffels. HansaCreation zet haar inspanningen voort om het materiaalgebruik en de processen die een impact hebben op het milieu te verminderen.

Een bord op elke productielijn vermeldt de voortgang van de dagelijkse productie.

Voor het afwerken worden airbrushes gebruikt. Afwerking van kleur en delicate gezichtsuitdrukkingen die niet met alleen stof kunnen worden gemaakt, worden allemaal met de hand voltooid. Er wordt huidvriendelijke verf gebruikt.

Afgewerkte artikelen worden voor de containerruimte geplaatst totdat ze worden vrijgegeven. Er wordt alleen geproduceerd wat de wereldwijde distributeurs besteld hebben.

Het merk heeft onlangs de woorden “Hand Crafted” (handgemaakt) en “Creation” (creatie) aan zijn logo toegevoegd, met de bedoeling meer aandacht te besteden aan productkwaliteit en creativiteit.

HansaCreation productieproces naaien
HansaCreation productieproces vullingen pluchen dieren

Hansa Creation Benelux

Hansa Creation Benelux heeft meer dan 650 verschillende natuurgetrouwe pluchen dieren op ware grootte op voorraad. Het totale aanbod bestaat uit meer dan 7000 varianten, waardoor er altijd wel een dier bij zit dat volgens uw wens is. Ook is maatwerk geen enkel probleem. Leuk om cadeau te geven of neer te zetten in huis of bij een zakelijk event. Ook verzamelaars kunnen hier een origineel, levensecht exemplaar vinden van hun favoriete dier of diersoort.

De Hansa Creation producten worden wereldwijd geroemd vanwege de uitmuntende kwaliteit en levensechtheid. Daarbij worden onze producten grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen en zijn ze altijd voorzien van alle internationale veiligheidscertificaten.

    Contactformulier

    Als u in contact wilt komen met Hansa, neem dan contact op via het onderstaand contactformulier.